Zlatan Veličanstveni natrpao Engleze s četiri komada

Portugal samo 2:2 bez Ronalda u Gabonu

Zlatan Veličanstveni natrpao Engleze s četiri komada

Edmir Škorić

Možda i najzanimljiviju prijateljsku utakmicu u srijedu navečer odigrali su Švedska i Engleska na Friends Areni u Solni.

Švedska je bila uspješnija od Engleske. Zahvaljujući, dakako, Zlatanu Ibrahimoviću. Nevjerovatni napadač PSG-a postigao je čak četiri pogotka!

 

Ibrahimović je pvi put Joea Harta matirao u 20. minuti. Uslijedio je ekspresni preokret Engleza s dva pogotka. Prvo je u 35. minuti Danny Welbeck na asistenciju svog klupskog suigrača Ashleyja Younga poravnao rezultat, da bi Steven Caulker (asistencija Stevena Gerrarda) tri minute kasnije doveo Gordi albion u prednost od 2:1.

 

I sve do 78. minute je Roy Hodgson na klupi gostiju sa svojim pomoćnicima zadovoljno trljao ruke, a onda - Ibrakadarba. U 78. minuti Ibra pogađa za 2:2, u 84. minuti za 3:2 i već tada je bilo jasno pobjedu Šveđana nad starim rivalima. Zlatni Zlatan je u 90. minuti postigao i svoj četrvrti gol za konačnih 4:2.

 

Dodajmo da Portugal bez Cristiana Ronalda nije uspio u Libervilleu savladali domaću selekciju Gabona. Iako apsolutni favoriti, Portugalci su na kraju remizirali. Poveo je domaći sastav iz penala u 33. minuti preko Levyja Madinde. Na 1:1 izjednačio je Pizzi također s bijele tačke samo dvije minute kasnije.

 

U 60. Hugo Almeida je doveo Portugal u prvo vodstvo na susretu, ali je iz trećeg na utakmici, a drugog u njihovu korist, Gabon u 69. minuti stigao do 2:2, a strijelac "sa kreča" bio je Andre Biyogo Poko.

 

Prijateljske utakmice: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gabon - Portugal 2:2 (Madinda 32, Biyogo Poko 69 - penal/ Pizzi 35 - penal, Lopes 59)

Švedska - Engleska 4:2 (Ibrahimović 20, 77, 84, 90/ Welbeck 35, Caulker 38)


S1-0E www.fasthighlights.com by fasthighlights-2013
S1-1E www.fasthighlights.com by fasthighlights-2013
S1-2E www.fasthighlights.com by fasthighlights-2013
S2-2E www.fasthighlights.com by fasthighlights-2013

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti