Hrvatska javnost iznenađena kada su vidjeli koje igrače je Dalić poslao na tribine

Ne igraju protiv Engleske

Hrvatska javnost iznenađena kada su vidjeli koje igrače je Dalić poslao na tribine

E. Čaušević

Engleska i Hrvatska otvaraju današnji program Evropskog prvenstva.

Utakmica na Wembleyju između Engleske i Hrvatske igra se od 15 sati i sigurno je da nas očekuje mnogo uzbuđenja u okršaju ovih selekcija.

Prema kladionicama Englezi su favoriti u ovoj utakmici, ali jasno je da će i Vatreni željeti što bolje da počnu svoj put na Euru.

Do početka meča ostalo je još manje od sat vremena, a Gareth Southgate i Zlatko Dalić su već saopštili početne sastave.

Engleska: Pickford, Walker, Rice, Stones, Trippier, Phillips, Mings, Mount, Foden Sterling, Kane.

Hrvatska: Livaković, Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol, Brozović, Modrić, Kovačić, Perišić, Rebić, Kramarić.

Oglasi

Međutim, ono što je najviše iznenadilo javnost u Hrvatskoj jeste Dalićeva odluka što se tiče igrača na koje neće račinati na ovaj meč.

Bilo je jasno da defanzivac Dejan Lovren zbog povrede neće biti spreman za ovu utakmicu i znalo se da će s tribina pratiti meč, a tu će mu se pridružiti još dvojica igrača.

Mnogi su iznenađeni što je Dalić na tribine odlučio da pošalje Mislava Orišća i Bornu Barišića.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Za Barišića se smatralo da će početi utakmicu od prve minute na poziciji lijevog beka, a on je na kraju završio na tribinama.

Na klupi Hrvatske nalaze se: Kalinić, Sluga, Brekalo, Vlašić, Budimir, Pašalić, Škorić, Badelj, Petković, Juranović, Bradarić i Ivanušec

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti