Zmajeve očekuje izuzetno zgusnut raspored mečeva u kvalifikacijama za SP

UEFA nije imala izbora

Zmajeve očekuje izuzetno zgusnut raspored mečeva u kvalifikacijama za SP

E. Čaušević

Fudbalski reprezentaciju Bosne i Hercegovine u oktorbru očekuje meč polufinala baraža za Evropsko prvenstvo koji se nestrpljivo čeka već mjesecima.

Zmajevi će 8. oktobra na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu baraža za EP, a u slučaju pobjede u finalu igramo protiv boljeg iz duela Slovačka - Irska. To je još jedina šansa da se BiH plasira na EP koje se igra narednog ljeta i jasno je od kakvog značaja je taj meč.

Također, izabranici Dušana Bajevića će nakon Sjeverne Irske odigrati još dva meča Lige nacija u svega nekoliko dana, ali sigurno je da o tim mečevima u našem timu trenutno uopšte ne razmišljaju.

Ubrzo nakon baraža očekuje se i početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se za dvije godine igra u Kataru. Zbog svih dešavanja jasno je da će se i kvalifikacije odigrati u kraćem roku nego što je to inače.

UEFA je morala reagovati i napraviti kalendar mečeva kvalifikacija za SP koji će biti itekako zgusnut. U martu i septembru naredne godine reprezentacije će odigrati i po tri utakmice, dok će u oktobru i novembru iste godine igrati po dva meča.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U junu 2021. godine neće biti mečeva kvalifikacija kao što je to bio običaj jer je taj mjesec ostavljen za prijateljske utakmice pred početak Eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi