Šta je sa Zmajevima? Već su poznati mogući učesnici baraža za SP iz Lige nacija

Čeka se žrijeb kvalifikacionih grupa

Šta je sa Zmajevima? Već su poznati mogući učesnici baraža za SP iz Lige nacija

Admin Čaušević

Godina bez pobjede prouzrokovala je da se Bosna i Hercegovina nađe u četvrtom šeširu prilikom žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Bosna i Hercegovina je bila neuspješna u kvalifikacijama za EURO, ali je kroz promociju u Ligi nacija dobila priliku da nastupi u baražu gdje je zapela u polufinalu.

Kada je u pitanju baraž za Svjetsko prvenstvo dvije selekcije iz Lige nacija će dobiti priliku da igraju play-off, a to sigurno neće biti Bosna i Hercegovina.

Evropa će na Mundijalu u kataru imati 13 predstavnika. Direktno će se plasirati deset pobjednika grupa, dok će tri preostala biti poznata preko baraža.

U baražu će nastupiti deset drugoplasiranih timova te dva najbolja pobjednika grupa Lige nacija koji nisu izborili plasman na SP ili baraž kroz kvalifikacije.

Nakon što je okončana drugo izdanje Lige nacija poznati su i mogući učesnici baraža pa bi tako priliku da idu na SP vjerovali ili ne mogli imati Armenija, Gibraltar i Farska Ostrva.

Iz Lige nacija potencijalni učesnici baraža su redom Francuska, Belgija, Italija, Španija, Vels, Austrija, Češka, Mađarska, Slovenija, Crna Gora, Albanija, Armenija, Gibraltar i Farska Ostrva.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prve dvije selekcije sa liste koje se ne plasiraju na SP ili ne izbore baraž kroz kvalifikacije će igrati u play-offu.

Inače, baraž je na programu u martu 2022. godine. Nastupit će 12 selekcija. Igrat će se tri dvomeča polufinala, te po jedan meč u finalu. Tri pobjednika finala će se plasirati na Mundijal.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Jedina pozitivna stvar u ovom svemu je ta što nas sada svi žele izbjeći kao tim iz četvrtog šešira. :D A mi vrebamo iz prikrajka.
4 0
struja
Zmajevi jos samo da bude ucesnik EP i cilj ostvaren a pobjedit moze svakog ali i izgubit i od Andore,taki smo i...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi