Zmajevi nemoćni protiv Argentine u St. Louisu

Poraz od Argentine u St. Louisu

Zmajevi nemoćni protiv Argentine u St. Louisu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u St. Louisu od selekcije Argentine rezultatom 2:0.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je Argentina u sedmoj minuti. Sergio Aguero je lažnjakom izbacio Bičakića, ali je Asmir Begović fantastično odbranio.

Uzvratila je naša repezentacija u 10. minuti. Ibišević je ukrao loptu odbrani Argentine, ali je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Nekoliko sekundi kasnije Misimović krade loptu na 20-ak metara, šutirao je ali pravo u golmana Romera.

Džeko je u 11. minuti imao još jednu dobru priliku.  Dobro je primio loptu, šutirao je iskosa s lijeve strane, ali pored gola Argentine. Uzvratila je Argentina preko Aguera u 17. minuti, ali je Begović ponovo uspješniji.

Nakon toga se igra umirila, ali je Argentina svoju nešto konkretniju igru krunisala pgotkom u 40. minuti. Begović je odlično intervenisao ispred Palacija, da bi lopta došla do Sergija Aguera, koji pogađa za vodstvo od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Aguero je prvi prijetio i u nastavku, ali je Begović ponovo dobro intervenisao. Zatim je i u 57. minuti Maxi Rodriguez pokušao, no Asmir Begović ponovo jako dobro brani. Begović je matiran po drugi put u 66. minuti. Maxi je sjajno pronašao Aguera, koji fantatičnim volejom pogađa za 2:0.

Medunjanin je u 68. minuti imao dobar pokušaj sa preko 30 metara, a lopta je otišla pored gola. Asmir Begović je naš gol spašavao i u 75. minuti kada je pred njega sam izašao Palacios, da bi Aguero u nastavku akcije promašio kompletan gol.

Lamela je imao veliku priliku u 78. minuti. Sam je bio pred našim golom, uspio je šutirati, no na svu sreću pored gola. Džeko je u 81. uhvatio dobar volej, Romero je međutim bio siguran.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa su Gaučosi na kraju zasluženo slavili pobjedu od 2:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.