Zmajevi se okupljaju u Zenici, čeka se Robijev "as iz rukava"

Za utakmice protiv Finske i Grčke

Zmajevi se okupljaju u Zenici, čeka se Robijev "as iz rukava"

A. Čaušević

Okupljanje Zmajeva nije ni počelo, a Robert Prosinečki se našao u nekoliko problema. 

Operacija "Finska i Grčka" zvanično počinju danas, a već sada je jasno da bh. reprezentacija u ključnim mečevima neće nastupiti u najjačem sastavu.

Povreda Edina Džeke zbog koje će kapiten pauzirati nekoliko sedmica natjerat će Prosinečkog da za predstojeće utakmice pripremi nešto novo u igri.

Susrete s Fincima i Grcima će vjerovatno propustiti i Haris Duljević koji još uvijek nije spreman za takmičarske duele.

Ovo znači da će popularni Žuti poslati naknadne pozive u narednim danima i to u ofanzivnom dijelu tima. Za sada se spominje Elvir Koljić koji se uspješno oporavio nakon višemjesečne pauze.

Inače, danas bi se u Zenici trebali pojaviti sljedeći fudbaleri:

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić.

Odbrana: Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Sead Kolašinac.

Vezni red: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević (?), Mate Jajalo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Riad Bajić, Armin Hodžić, Edin Višća, Izet Hajrović.

Utakmica sa Finskom igra se u subotu od 18 sati na Bilinom polju, dok će Zmajevi Helenima gostovati tri dana kasnije u Atini.

Top Komentari

amadeus21
Kakav njegov as..Gojak ce igrat napadaca XD
3 0
semprefi
Zovi Đurića
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi