Okupili se danas u Beču

Zmajevi trenirali lakšim tempom na prvom treningu pred okršaj s Austrijom

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Beču gdje će u četvrtak odmjeriti snage protiv selekcije Austrije u okviru Lige nacija.

Nakon tri odigrane utakmice naša selekcija ima devet bodova i već u četvrtak možemo osigurati prvo mjesto u našoj grupi, te plasman dalje. Izabranici Roberta Prosinečkog danas su se okupili u Beču, a već večeras odradili su prvi trening. Treba dodati da se veliki broj naših navijača večeras okupio ispred centra gdje su trenirali naši momci, no ulaz im je bio zabranjen jer je trening bio zatvorenog tipa.

Prosinečki je odlučio da večerašnji trening bude nešto lakšeg intenziteta, a poštedio je Gojka Cimirota koji ima problema s povredom ahilove tetive. Lakši trening odradili su Miralem Pjanić i Rade Krunić koji su jučer imali utakmice u svojim klubovima.

Također, našoj selekciji sutra će se priključiti i golman Kenan Pirić koji dolazi umjesto povrijeđenog Asmira Begovića. Već naredni trening naša ekipa imat će sutra, a naravno informacije s lica mjesta vam donosi ekipa SportSport.ba koja je danas doputovala u Beč kako bi ispratila pripreme, te mečeve naše ekipe protiv Austrije i Španije (Las Palmas).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi