Cimirot propustio trening, Pirić se pridružuje sutra
Zmajevi su danas započeli sa pripremama za utakmicu sa Austrijom u Ligi nacija, te prijateljski meč protiv Španije

Zmajevi se u Beču pripremaju za Austrijance

Cimirot propustio trening, Pirić se pridružuje sutra

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je započela sa pripremama za duel sa Austrijom koji je na rasporedu 15. novembra.

Večerašnji trening Zmajeva propustio je Gojko Cimirot i to zbog lakše povrede tetive. Fudbaler Standarda je zbog toga dobio poštedu, ali se ipak očekuje da bude spreman za utakmicu.

Svi reprezentativci BiH su stigli na okupljanje i odradili večerašnji trening, s tim što će se Kenan Pirić ekipi pridružiti sutra. Golman Maribora je naknadno dobio poziv nakon što je svoj dolazak otkazao Asmir Begović.

Bh. reprezentativci su trenirali sa loptom, dok su Pjanić i Krunić trčali lakšim intenzitetom, najvjerovatnije zbog toga što su jučer igrali za Empoli i Juventus.

Ekipa SportSport.ba se već od danas nalazi u Beču i, kao i uvijek, sa lica mjesta ćemo pratiti kako utakmicu sa Austrijom, tako i prijateljsku sa Španijom koja se igra 18. novembra u Las Palmasu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, BiH protiv Austrije ima priliku osigurati prvo mjesto u svojoj grupi Lige nacija što će se desiti ako osvojimo barem jedan bod na Ernst Happelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi