Zmajevi u Dublinu sa crnim trakama oko ruke

U čast žrtvama napada u Parizu

Zmajevi u Dublinu sa crnim trakama oko ruke

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je naložila svim timovima koji će tokom vikenda i naredne sedmice igrati međunarodne utakmice da prije početka minutom šutnje odaju počast žrtvama terorističkih napada u Parizu.

Prema neslužbenim informacijama, u njima je stradalo 127 ljudi, a zbog ove tragedije je proglašeno vanredno stanje u Francuskoj.

Osim minute šutnje, zbog UEFA-ine odluke će fudbaleri svih reprezentacija nositi crne trake oko ruke, što se odnosi i na naše fudbalere koji će gostovati u Dublinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Želimo da izrazimo svoju podršku i solidarnost sa Francuskom i sa svima koji su pogođeni užasnim djelima koja su se dogodila u petak uvečer u Parizu", navodi se u saopštenju UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.