Zmajevi u eliti Lige nacija, poznati mogući rivali

Potvrđen novi format

Zmajevi u eliti Lige nacija, poznati mogući rivali

E. Škorić

Već nakon jedne sezone Liga nacija je uvela promjene.

Bh. reprezentacija je u debitanskoj sezoni Lige nacija izborila plasman iz B u A ligu, pošto je završila prva u grupi sa Sjevernom Irskom i Austrijom.

Iako je prva sezona Lige nacija brojala 12 timova, u novoj sezoni nastupit će 16. To znači da će Hrvatska, Njemačka, Poljska i Island ostati u najvišem rangu Lige nacija iako su trebale da se presele u Ligu B.

Tako će nabrojane selekcije biti potencijalni rivali Zmajeva u narednoj sezoni Lige nacija, kao i Švedska, Ukrajina, Danska, Portugal, Holandija, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španija i Italija.

Timovi će biti podijeljeni u četiri grupe sa po četiri, a pobjednici grupa će se u junu 2021. natjecati na završnom turniru Lige nacija (polufinale, utakmica za treće mjesto i finale).

Izvlačenje grupa je zakazano za 3. mart 2020. godine u Amsterdamu. Takmičenje će početi na jesen 2020. godine i igrat će se u septembru, oktobru i novembru.

Rusija, Austrija, Wales, Češka, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija igraće u Ligi B.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga C: Grčka, Albanija, Crna Gora, Gruzija, sjeverna Makedonija, Kosovo , Bjelorusija, Cipar, Estonija, Slovenija, Litva, Luksemburg, Armenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija

U Ligi D igraće samo sedam selekcija: Gibraltar, Farski otoci, Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta i SAN Marino.

Top Komentari

VelezRA
Bas picke velike sada se mora promijeniti u koristi njemacku itd picke jedne nema veze BOSNA VOLIM TE
11 0
DamirT
Gdje ce BiH igrati u vecem rangu od Njemacke.Da smo mi ispali,nista oni ne bi mijenjali
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi