Zmajevi u Innsbrucku poput pilića

Egipat je zasluženo slavio

Zmajevi u Innsbrucku poput pilića

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Tivoli stadionu u Innsbrucku od Egipta s 2:0 u prijateljskom susretu.

Izabranici Safeta Sušića otvorili su 2014. godinu nimalo ugodnim porazom od Egipta, koji je dokazao zašto je jedna od najboljih afričkih reprezentacija. Zmajevi su danas bili daleko od svog nivoa: indisponirani, nezainteresovani, bezvoljni, bezidejni. S druge strane, Egipat je bio nešto razigraniji, a i znao je iskoristiti svoje prilike.

Loše smo otvorili utakmicu, a Egipćani su odmah zaprijetili preko Geddoa, no srećom je šutirao pored gola s 20-ak metara udaljenosti. U četvrtoj minuti greška našeg kapitena Spahića, ali nije bilo opasnosti po gol Begovića. Medunjanin je pao u šesnaestercu Egipta u petoj minuti, ali penala nije bilo. Barem sudac nije vidio potrebu da ga dosudi.

Imali smo u prvih petnaestak  minuta tek pokušaj Ibiševića. U 11. minuti zamijenjen je veteran Samir Muratović, koji se oprostio od reprezentacije, a umjesto njega je ušao mladi debitant Tino Sven Sušić. Egipat prijeti preko Fathyja u 21. minuti, ali ostaje 0:0.

Dobru šansu za Zmajeve imao je Lulić u 30. minuti, kada je pucao s ruba kaznenog prostora, ali preko gola. Pet minuta kasnije Džeko iz teške pozicije šutira, lopta odlazi u korner. Imali smo dobru šansu u 37. minuti nakon kombinovanja Džeke i Medunjanina, na kraju Lulićev udarac s desetak metara brani Ekramy. Bilo je to sve u prvih 45 minuta.

Na poluvremenu ulazi u igru Anel Hadžić, još jedan debitant, a izlazi Mensur Mujdža. Ognjen Vranješ je zamijenio Kolašinca. U 53. minuti hladan tuš za Papetove izabranike. Egipat je golom Gedda došao do vodstva. Salah je inače pretrčao Bičakčića, uposlio Gedda, koji je matirao Begovića.

Bili smo danas potpuno indisponirani i očajni, a Egipat je u u 64. minuti došao i do drugog gola. Mohamed Salah, nogometaš Basela, zabija za veliku prednost Faraona. Nešto prije drugog gola Egipta u igru su u našim redovima ušli Višća i Hajrović (umjesto Lulića i Ibiševića). 

Do kraja utakmice jedno blijedo izdanje s obje strane, tako da je rezultat ostao nepromijenjen. U 79. minuti Hajrović je pucao, ali ni on nije uspio pogoditi. Pokušali su Spahić, pa i rezervista Hadžić, ali mreža Egipćana, na žalost svih nas, nije se zatresla u Innsbrucku.

Prijateljska utakmica:

BiH - Egipat 0:2 (Geddo 52, Salah 64)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.