Zmajevi u Sarajevu: Počele pripreme za Finsku i Italiju

Nekoliko fudbalera nije treniralo

Zmajevi u Sarajevu: Počele pripreme za Finsku i Italiju

Fudbalski reprezentativci naše zemlje danas su obavili prvi trening u sklopu priprema za nadolazeće utakmice.

Zmajeve u junu očekuju kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije, a pod palicom Roberta Prosinečkog danas su i zvanično započele pripreme za ove iznimno važne duele.

Na treningu opravdano nisu bili prisutni Elvis Sarić, Edin Džeko i Bojan Nastić, Miralem Pjanić je dobio produženi odmor s obzirom da neće biti u konkurenciji za Finsku, dok je lista povrijeđenih uz Seada Kolašinca i Radeta Krunića postala brojnija za Eldara Ćivića i golmana Ibrahima Šehića. 

Kako nam je uoči treninga rekao ljekar reprezentacije BiH Reuf Karabeg, povrede koje imaju Ćivić i Šehić su, srećom, samo lakše prirode i oni će najvjerovatnije već sutra biti na raspolaganju. 

Prvih 15 minuta treninga je bilo otvoreno za javnost, a ono što se moglo vidjeti, jeste da među fudbalerima vlada dobro raspoloženje, pa se očekuje da treninzi i u narednim danima proteknu u jednako kvalitetnoj atmosferi.

Drugi dio kvalifikacija naš nacionalni tim će otvoriti utakmicom u Finskoj koja se igra 8. juna u Tampereu, dok je tri dana kasnije na rasporedu duel sa Italijom u Torinu.

Fotografije sa današnjeg treninga pogledajte u našoj galeriji.

Top Komentari

Rajvosa2019
Dzeko i Ibricic veceras gostuju u CRISTAL klubu, bice udri jace manijace
4 0
konjnakvadrat
Sreca pa ramazan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi