Zmajevi večeras protiv Crne Gore u Zenici: Posljednji meč Ibiševića, Spahića i Misimovića

Prijateljski susret

Zmajevi večeras protiv Crne Gore u Zenici: Posljednji meč Ibiševića, Spahića i Misimovića

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici odigrati novu prijateljsku utakmicu. Rival je ovog puta reprezentacija Crne Gore. 

Današnja utakmica bit će posebna po tom što će se od državnog dresa i zvanično oprostiti Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević. Njih trojica će početi večerašnji susret i igrat će 20 minuta nakon čega će ih selektor Robert Prosinečki zamijeniti i otići će u zasluženu reprezentativnu penziju.

Bit će ovo i prilika da publika u Bosni i Hercegovini prvi put u ovoj godini gleda Zmajeve i novog selektora Prosinečkog koji je jučer izdiktirao startnih 11 za susret protiv Crne Gore.

"Šehić, Todorović, Vranješ, Bičakčić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Džeko i Višća. To je sastav koji će igrati nakon što slavljenici izađu", rekao je jučer na press konferenciji Prosinečki i dodao:

"Opraštaju se tri naša velika igrača koji su dali dosta reprezentaciji i sigurno da će sve biti emotivno sutra. Crna Gora nam dolazi u periodu kada su svi gotovi sa ligama, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo za publiku i sve nas. Davao sam svima šansu ranije, biće tri zamjene nakon što slavljenici izađu. Imamo posle toga Južnu Koreju, gdje ćemo isprobati ostale igrače. To ne znači da se mi ne želimo pokazati u dobrom svjetlu i odraditi dobru utakmicu. Nadam se da će doći dosta publike da isprate ove igrače koji su to zaslužili".

Današnji susret između BiH i Crne Gore počinje od 18.00 sati na stadinu Bilino Polje u Zenici. Podsjetimo, naš državni tim će u petak od 13.00 časova odigrati i drugu prijateljsku utakmicu, a protivnik će biti Južna Koreja. Taj susret u Jeonju počinje od 13.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi