Zmajevi znaju tri potencijalna rivala, ostalo je još da ispratimo meč u Cardiffu

Baraž za Evropsko prvenstvo

Zmajevi znaju tri potencijalna rivala, ostalo je još da ispratimo meč u Cardiffu

E. Škorić

Bh. reprezentacija nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, ali ostaje još jedna šansa, a to je baraž koji se igra u martu 2020. godine.

Kako sada stvari stoje, najvjerovatnije će Zmajevi u martu polufinale igrati protiv Sjeverne Irske.

Također, u baražu će igrati i Republika Irska, koja je večeras ostala bez pobjede nad Danskom, pa samim tim i bez direktnog odlaska na Euro.

Posljednjeg učesnika baraža u našoj grupi saznat ćemo sutra nakon što se odigraju mečevi Slovačka - Azerbejdžan i Vels - Mađarska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vels ako pobijedi odlazi na EP, a Slovačka će u baraž, mada nije isključeno da Slovaci pobijede Azerbejdžan, dočekaju remi Velsa i Mađarske i tako ipak oni odu direktno na EP, a Vels u baraž. 

Inače, žrijeb nakon kojeg će biti poznat izgled play-off grupa će se održati 22. novembra. Polufinalne utakmice baraža se igraju 26. marta, a finalne 31. marta. 

Promo

Top Komentari

BJB1
A ni jednu nemozemo dobiti ako cemo realno,volio bi da se varam ali...
5 0
Chupy
Za ove dvije utakmice treba nam Ćiro Blažević!!! Prije svega da momcima psiholoski momenat digne do maksimuma. A trenersko njegovo umijece je bar duplo vece nego od Prosineckog!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi