Zmajići odigrali bez golova protiv Malte, Marinović šansu dao svim igračima

Bilo je dosta prilika s obje strane

Zmajići odigrali bez golova protiv Malte, Marinović šansu dao svim igračima

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas prijateljsku utakmicu protiv Malte u kojoj nije bilo golova.

Naša mlada selekcija igrala je u gostima protiv ekipe Malte pripremni meč, a u ovom susretu nije bilo golova.

Malta je itekako prijetila na početku meča kada su imali dvije sjajne prilike i uzdrmali okvir našeg gola, ali srećom mreža se nije tresla.

U nastavku meča naš tim je bio dosta bolji. Bh. selekcija je napravilia nekoliko odličnih prilika, ali su domaći imali dosta šanse, te ih je čak spašavao i okvir gola.

Iako smo vidjeli zaista veliki broj šansi s obje strane na kraju su mreže mirovale, a po onome što smo vidjeli remi je najpravedniji ishod.

No, rezultat je za selektora Vinka Marinovića sigurno bio u drugom planu jer je želio šansu dati igračima koji se i nisu naigrali u prethodnim utakmicama, te je sigurno sada jasnije na koga može računati više u narednim mečevima.

Marinović je u drugom dijelu pružio šansu svim igračima i sigurno da je imao šta vidjeti.

Prijateljski meč:

Malta - BiH 0:0

Malta: Andreas Vella, Zachary Grech, Jean Borg, Kurt Shaw, Conner Zammit, Michele Sansone, Nicholas Pulis, Myles Beerman, Aidan Jake Friggieri (68. Ayrton Attard), Zachary Brincat (89. Omar Elouni), Jan Busuttil (68. Neil Frendo).

Bosna i Hercegovina: Kenan Topolović (59. Adnan Kanurić), Halid Šabanović, Jasmin Čeliković, Vedran Vrhovac (59. Rijad Sadiku), Amar Beganović, Haris Hajdarević (69. Vladan Danilović), Marko Brkić (59. Mato Stanić), Petar Bojo(69. Jovan Motika), Zinedin Mustedanagić, Benjamin Hadžić (80. Nemanja Nikolić), Nardin Mulahusejnović (69. Stipe Jurić).

Promo

Top Komentari

mirza24
Zato je marinovic tukno repa za koceve sto je pozvao a cuj to pozvao mulahusrjnovica a taj nije u 2019 lopte sutno pa koga vi folirate 0-0 sa MALTOM . OTKAZZZZZ MARINOVICU SPASITE BIH U 21
0 7
visokohz
e čuj odigrali nulu sa Malom,gluho bilo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi