Zna odakle je krenuo: Kobiljar finansira petoricu mladih fudbalera

Kamp US Soccer Education Denver

Zna odakle je krenuo: Kobiljar finansira petoricu mladih fudbalera

Najnovija akvizicija ljubljanske Olimpije Rijad Kobiljar sjetio se kako je započeo svoj fudbalski put, pa je nakon potpisa za svoj novi klub odlučio pomoći pet mladih fudbalera finansirajući im učešće na kampu US Soccer Educationa iz Denvera.

“Protekle sedmice sam potpisao ugovor sa mojim novim klubom Olimpijom, to je nova stepenica u mojoj karijeri, a pošto ne zaboravljam odakle je sve krenulo, te da je kamp “Otvorena vrata” u Denveru prije tri godine bio moja sportska prekretnica, na ovaj način želim da ukažem na njihov stručni rad.

Pored toga, od srca hoću da pomognem nekim novim klincima, jer znam da ima dobrih momaka koji zbog finansijske situacije nisu u mogućnosti da dođu na kamp i pokažu svoje umijeće. Zato, kada sam već u prilici, želim da pomognem tim mladim talentovanim igračima da naprave karijeru sličnu mojoj i ostvare svoj san da postanu profesionlni fudbaleri. Također, ovaj moj gest je i znak zahvale direktorima US Soccer Educationa Muratu Alibašiću, i Ericu Frenchu koji su itekako zaslužni za moj profesionalni start", kazao je Kobiljar.

On je karijeru započeo u Sjedinjenim Američkim Državama u timu Jacksonville Dolphins, otkriven je na kampu NFSBIH “Otvorena vrata” u Denveru 2015. Nakon toga prešao je u FK Sarajevo. Kobiljar je ove zime sa “Zmajčekima” potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi