Kobiljar: U Olimpiji igrač može razmišljati samo o fudbalu

Bh. fudbaler o prvim impresijama

Kobiljar: U Olimpiji igrač može razmišljati samo o fudbalu

Bivši mladi reprezentativac BiH Rijad Kobiljar povećao je koloniju bh. fudbalera u Sloveniji.

Kobiljar je u četvrtak potpisao ugovor sa Olimpijom, a dan kasnije sa svojim novim klubom je otputovao na pripreme u Poreč, gdje će imati priliku da se pokuša predstaviti u dobrom svjetlu.

"Prvi dojmovi su odlični. U usporedbi sa BiH, u Olimpiji igrač može da bude fokusiran maksimalno na fudbal. Ne mora se brinuti o drugim stvarima, jer je sve uređeno. Puno je malih stvari koje možda ne primijetite odmah, ali puno znače", kazao je, između ostalog, Kobiljar u ragovoru za klupsku stranicu.

U novom klubu poznaje nekoliko igrača.

"Već sam igrao zajedno sa Tomićem i Benkom, a poznajem i Brkića. To su vrhunski igrači, sprijateljio sam se s njima, baš kao i sa ostalim igračima", kaže Kobiljar, koji je svjestan kakva su očekivanja na Stožicama.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Došao sam u klub sa sjajnim igračima, navijačima... Nadam se da ćemo na kraju sezone imati razloga za slavlje."

U redove Olimpije Kobiljar je stigao iz Zrinjskog, gdje se nije mnogo naigrao, pa je tako proteklu sezonu proveo na posudbi u GOŠK-u iz Gabele. Sa ljubljanskim klubom je potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi