Značajan pad BiH, zaigrao i Kurakao

Lista najboljih ženskih reprezentacija svijeta

Značajan pad BiH, zaigrao i Kurakao

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine načinila je značajan pad na najnovijoj rang-listi FIFA.

Naša selekcija je naime od marta pala za devet pozicija, u u segmendu najveći pad zauzimamo prvo mjesto.

Najbolja selekcija su Sjedinjene Američke Države. Brazil je napravio pomak od sedam mjesta, a značajan rast na listi ostvario je i Japan, koji je sa 11. pozicije stigao na petu. Japan je na prošloj listi prvi put u zadnjih deset godina ispao iz kruga najboljih deset selekcija, ali se brzo vratio među pet.

Njemačka je druga, Francuska treća, Engleska četvrta (pala za dva mjesta), Kanada peta...

Od marta do juna odigrana su na svijetu ukupno 202 meča, a impresivnih je novih 25 selekcija. Prve utakmice u historiji odigrale su recimo ženske fudbalske reprezentacije Barbadosa, Ugande, Tanzanije, Djevičanskih otoka... dok se Kurakao vratio nakon desetogodišnje pauze.

Najviše utakmica, deset, odigrala je selekcija Tajlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi