Znači li ovo da Asmir Begović odlazi? Bournemouth pregovara sa fantastičnim golmanom!
Bh. golman bi nakon dvije sezone mogao ponovo promijeniti klub. Bournemouth ima namjeru da se pojača na golmanskoj poziciji (Foto: EPA)

Henderson stiže na gol

Znači li ovo da Asmir Begović odlazi? Bournemouth pregovara sa fantastičnim golmanom!

M. Šljivak

Asmir Begović postao je početkom godine rezerva u ekipi Bournemoutha.

Nakon godinu i po menadžer engleskog premierligaša Eddie Howe odlučio je da "skine" Begovića sa gola i da šansu dobije iskusni Poljak Artur Boruc.

Begović bi i u narednoj sezoni mogao imati problema u borbi za "jedinicu". Želja menadžera Howea je golman Manchester Uniteda Dean Henderson i klub čini sve kako bi ga doveo u ljetenom prelaznom roku.

Henderson je trenutno na posudbi u redovima Sheffield Uniteda. Tamo brani zaista imperisvno i privukao je zaista ogromnu pažnju na sebe iz Premier lige.

Sjajni golman bi nakon svega mogao napraviti korak naprijed u karijeri. Nema sumnje da mu je Sheffield prvi izbor ako se plasiraju u Premiership, ali svakako bi od naredne sezone mogao nastupati u eliti.

Ponuda Bournemoutha je sasvim ozbiljna, a pored njih žele ga još Norwich i Leicester.

Eventualni dolazak Hendersona vjerovatno bi značio i kraj za Asmira Begovića. Nijedan golman sigurno ne želi ulogu rezerve i biće interesantno vidjeti šta će se dešavati u ljetnom prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Asmir Begović je primio čak 103 gola u 60 nastupa za Bournemouth od dolaska iz Chelseaja i nešto slabiji nastupi ove sezone su ga na kraju koštali mjesta prvog golmana.

Također, izgubio je mjesto i u reprezentaciji BiH, gdje ispred njega prednost ima Ibrahim Šehić.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije