Znate li čiji dres je najprodavaniji u Engleskoj?

Ne, Ibrahimović nije prvi

Znate li čiji dres je najprodavaniji u Engleskoj?

Endin Čaušević

Engleski mediji danas su objavili listu najprodavanijih dresova u 2016. godini, a na njoj prednjače fudbaleri Manchester Uniteda.

Interesantno je da na prvom mjestu nije Zlatan Ibrahimović iako su svi bili sigurni da će napadač Manchester Uniteda biti daleko ispred svih. Ipak, prvi je njegov saigrač Paul Pogba koji je ovog ljeta stigao iz Juventusa za 105 miliona eura.

Ipak, Ibrahimović je na listi zauzeo drugo mjesto, dok se iza njega nalaze dva igrača Arsenala, Alexis Sanchez i Mesut Ozil. Peti je Philippe Coutinho, dok je šesti golman Uniteda, David de Gea.

Na sedmoj poziciji nalazi se još jedan igrač Liverpoola Sadio Mane, dok je osmi Dimitri Payet koji je na veliko iznenađenje ispred Edena Hazarda koji je deveti. Listu najprodavanijih dresova zatvara Marcus Rashford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi