Znate li čime se Kante bavio dok nije postao profesionalni nogometaš?

Proslavio se u Leicesteru

Znate li čime se Kante bavio dok nije postao profesionalni nogometaš?

E. Škorić

N'Golo Kante otkrio je da je školovani računovođa, te da je radio prema kvalifikacijama, jer nije bio siguran hoće li uspjeti kao profesionalni nogometaš.

Kante je bio veliko otkriće Leicestera s kojim je osvojio senzacionalni naslov Premier lige, a onda je isto to uradio kao igrač Chelseaja čiji je i sada član.

Igrao je prethodno u francuskim amaterskim klubovima i ispred sebe je imao izuzetno težak put i velike prepreke, ali danas je jedan od najcjenjenijih veznjaka i izuzetno poštovan i kao nogometaš i kao osoba.

"Bio sam u Boulougneu, nisam bio profesionalni nogometaš, pa sam nastavio da studiram jer nisam bio siguran da mogu da zarađujem od nogometa. Kad sam imao 18 godina, stekao sam diplomu, a nakon toga sam još dvije godine studirao računovodstvo", ispričao je Kante.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad sam zaigrao ozbiljnije nogomet, postao sam profesionalac i prestao sam da studiram. Stekao sam kvalifikaciju iz računovodstva, ali sada sam radije baziran na nogomet", dodao je francuski reprezentativac.

Kante je bio relativno nepoznat široj javnosti do 2015. godine, ali dolaskom u Leicester krenula je njegova impresivna karijera.

Top Komentari

PeppermintSA
“Ali sada sam radije baziran na nogomet” - nevjerovatno koliko je momak skroman. Aferim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi