Znate li ko je najubojitiji napadač u najjačim ligama?

To nisu Messi, Zlatan...

Znate li ko je najubojitiji napadač u najjačim ligama?

Najubojitiji napadač u najjačim evropskim ligama je 23-godišnji Mauro Icardi. 

U inostranim medijima se učestalo piše o golovima koje ove sezone postižu Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimović, ali najubojiti napadač u najjačim evropskim ligama je zapravo Mauro Icardi iz Intera. 

Argentinski napadač možda nema brilijantnu sezonu, međutim unatoč tome je najubojitiji zahvaljujući šuterskom postotku uspješnosti. U mreži obično završava 30.6 posto Icardijevih udaraca i to ga čini preciznijim od Chicharita (27.1 posto), Benzeme (26.2), Ibrahimovića (24.6), Messija (17.1) i Ronalda (14.8).

Icardijev postotak uspješnosti je zaista sjajan, a vrijedi istaći da je ove sezone u Seriji A postigao 15 pogodaka i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi