Znate li ko je Ronalda prijavio UEFA-i zbog slavlja?

Nevjerovatan potez

Znate li ko je Ronalda prijavio UEFA-i zbog slavlja?

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo je pogotke protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka proslavio na poseban način.

Odlučio se Portugalac "kopirati" slavlje trenera madridskog tima Diega Simeona, te je nakon postignutih golova gestikulirao kako ima velika m..a.

Iako delegat meča u izvještaju nije ništa spomenuo, Ronalda su za neprimjerenu gestikulaciju Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA), prijavili iz Atletica.

Smatrali su da je CR prekršio pravila ponašanja na terenu i traže kaznu za zvijezdu Juventusa, ali očigledno su zaboravili da je samo prije nekoliko sedmica njihov trener napravio isto.

Međutim, UEFA neće rigorozno kazniti Cristiana. Jasno su saopštili da će Ronaldo biti novčano kažnjen, ali samo ako se ispostavi da je proslava gola ili gestikulacija bila upućena navijačima protivničkog tima.

Novčana kazna bi mogla iznositi 20.000 eura. Toliko je na račun UEFA-e uplatio trener Atletica, ali je dobio upozorenje da će naredni put biti suspendovan, ako se identična situacija ponovi.

Diego Simeone komentarisao "kontroverznu" proslavu Cristiana Ronalda

Novinare je zanimala i reakcija argentinskog stručnjaka na proslavu Cristiana Ronalda, koji je uradio ono što je sam Simeone u prvom meču, kada se uhvatio za međunožje.

Komentar je bio na mjestu i pravo je čudo da je iko iz Atletica odlučio da prijavi Ronalda UEFA-i.

"Sigurno je učinio isto što i ja na Wandi, razmišljajući o navijačima i pokazujući osobnost velikog kluba poput Juventusa", poručio je Simeone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Ronaldo je hat-trickom srušio Atletico u Torinu (3:0) i odveo je Juventus u četvrtfinale Lige prvaka.

Jorgandžije su prvi meč u Madridu dobile sa 2:0, ali im to protiv Ronalda nije bilo dovoljno.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pegazus
ma hajde, nek prijavljuju jedni druge, boli uefu dupe, samo pare uzimaju, a ionako su ovi iznosi sića za sve njih
0 0
Zaštita Identiteta
Gledaj obratno... Juve je prijavio Simeonea, a onda njihov igrač to uradi na prvom idućem meču - licemjerno u najmanju ruku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi