Znate li koje su 'fudbalske velesile' bolje od Srbije?

Teško ih je pronaći i na karti

Znate li koje su 'fudbalske velesile' bolje od Srbije?

Fudbalska reprezentacija Srbije je prije samo šest godina bila 13. selekcija svijeta, a od odlaska Radomira Antića sve je krenulo nizbrdo.

Selekcija naših istočnih susjeda već godinama ima zaista respektabilnu ekipu gledajući imena fudbalera, ali česte promjene selektora, nered u i oko svlačionice, turbulencije i loša atmosfera u timu donijele su same neuspjehe popularnim Orlovima.

Prema jučerašnjoj FIFA rang listi, reprezentacija Srbije se nalazi na zaista sramotnom 55. mjestu, što je njihov najslabiji plasman u historiji. Moramo biti iskreni i reći da sam sistem bodovanja na pomenutoj ljestvici baš i nije najjasniji, ali tako loš plasman je definitivno nešto što bode u oči sve navijače ove reprezentacije.

Zanimljivo je pogledati neke selekcije koje su plasirane iznad Srbije. Ne potcjenjujući nikoga, ne možemo a da ne primijetimo da se tamo nalaze reprezentacije nekih itekako egzotičnih zemalja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tako se ispred Srbije nalaze brojne fudbalske 'velesile' kao što su Jamajka (54.), Trinidad i Tobago (53.), Panama (52.), Kongo (51.), pa čak i Zelenortska ostrva, odnosno Cape Verde. Ova reprezentacija nalazi se na 47. mjestu, što je osam pozicija bolje od naših istočnih komšija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi