Znate li kojih osam fudbalera su igrali za Barcelonu, ali i za Manchester United?

Legenda do legende

Znate li kojih osam fudbalera su igrali za Barcelonu, ali i za Manchester United?

Endin Čaušević

Jedan od najzanimljivijih mečeva četvrtfinala Lige prvaka sutra na Old Traffordu igraju Manchester United i Barcelona.

Ovi klubovi su se prethodnih desetak godina većinom sastajali u finalima ovog takmičenja, tačnije dva puta, a u oba navrata uspješnija je bila Barcelona. Nakon osam godina i finala na Wembleyju Crveni đavoli će imati priliku da se osvete Blaugrani.

Prva utakmica ovih velikana igra se sutra na Teatru snova, a prema mišljenju mnogih Barcelona je veliki favorit za plasman u polufinale. Ipak, United ne treba tako lako otpisati što su dokazali u osmini finala kada su napravili veliko iznenađenje i izbacili PSG.

Manchester United i Barcelona imaju historiju koja traje dugi niz godina, a zanimljivo da postoji čak osam igrača koji su u svojim karijerama nosili dresove oba kluba.

Trenutno je član Uniteda jedan igrač koji je nekada igrao u dresu Barcelone, a to je Alexis Sanchez. Međutim, teško je očekivati da će on zaigrati jer ga prethodnih utakmica uopšte nije bilo u konkurenciji.

Također, u Barceloni igra fudbaler koji je na početku svoje karijere nosio dres Uniteda. Naravno, riječ je o Gerardu Piqueu koji je još kao omladinac stigao na Old Trafford. Ipak, kod Sir Alexa Fergusona nije dobio pravu šansu, a povratak u Barcu mu je bila najbolja odluka u karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored njih na listi je još šest legendi koji su igrali za oba kluba. Nedavno je to bio Zlatan Ibrahimović, a prije njega to su još bili Henrik Larsson, Victor Valdes, Laurent Blanc, Jordi Cruyff i Mark Hughes.

Po kvotama u kladionicama se jasno vidi ko je favorit u okršaju Manchester Uniteda i Barcelone. Ovo se navijačima Uniteda sigurno neće svidjeti. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte kvote za ovaj meč na OVOM linku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti