Znate li koliko klubova iz Premier lige za sponzora ima kladionice?
(Foto: EPA)

Dominacija kladionica

Znate li koliko klubova iz Premier lige za sponzora ima kladionice?

Midhat Šljivak

Kladionice su odavno upletene u sva zbivanja u svijetu fudbala.

One zahvaljujući fudbalu, ali i ostalim sportovima imaju milionske obrte novca svaki dan, a sve je više kladionica koje su i glavni sponzori fudbalskim klubovima.

Tako će u novoj sezoni engleske Premier lige čak 50 posto ekipa za glavnog sponzora na dresu imati neku od kladionica.

Dakle, ukupno deset ekipa iz najjačeg razreda engleskog fudbala ima kladionicu za sponzora, a to su ekipe: Aston Villa, Bournemouth, Burnley, Crystal Palace, Everton, Newcastle, Norwich, Watford, West Ham i Wolverhampton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

One kojima sponzori nisu kladionice uglavnom su ekipe iz samog vrha tabele, te nekoliko drugih ekipa. Tu su financijske kuće, banke, putničke agencije i autombilistički giganti, koji daju zaista ogromne svote za sponzorstva.

Ovo je svakako veoma interesantna slika sa engleskih travnjaka i pravi dokaz da kladionice imaju poprilične financijske mogućnosti.

Top Komentari

DamirT
Ocekujte prelaze
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi