Bugojanke imaju razlog za sreću: Polufinale Kupa, pa u derbiju sutra veliki povratak na Jaklić
Bugojanke su već dugi niz godina u Premijer ligi naše zemlje

Trener Samir Vrban dobio priznanje od NS BiH

Bugojanke imaju razlog za sreću: Polufinale Kupa, pa u derbiju sutra veliki povratak na Jaklić

S. Mlaćo

Posebne momente doživljava Ženski nogometni klub Iskra Bugojno. Naime, Plave dame sa Jaklića već dugi niz godina su u Premijer ligi, a sada su izborile i plasman u polufinale Kupa naše zemlje.

Sa 7:0 izabranice Samira Vrbana savladale su Slogu iz Doboja, a hat-trick je upisala Sajra Bajrić, dok su se u listu strijelaca upisale i Marina Lukić, Lejla Robović, Lamija Duvnjak i Sajra Kulalić.

Bugojanke su tako u polufinalu, a trener Vrban ističe zadovoljstvo.

"Ušli smo u polufinale i to je veliki uspjeh. Nadam se iskreno da ćemo igrati finale", ističe Vrban za SportSport.

Treba istaći da je i sam Vrban dobio jučer veliko priznanje. Naime, u budućnosti će biti pomoćnik selektora U-17 ženske reprezentacije naše zemlje Ivana Kvesića.

Vrban vjeruje da će njegove izabranice sutra od 15 sati imati dobru podršku navijača na Jakliću

Jučer je to potvrđeno iz redova NS BiH.

Oglasi

"Svakako priznanje za mene, te se zahvaljujem ljudima iz NS BiH koji su prepoznali sve što smo do sada napravili, mi kao klub, ali i ja kao pojedinac. Svima iz ŽNK Iskra ovo je priznanje, deset godina smo u Premijer ligi i sigurno će ovo biti dodatni motiv da nastavimo i dalje vrijedno raditi, truditi se i napredovati u svim segmentima".

Bugojanke već sutra očekuje pravi derbi. Na Jaklić stiže ŽF/NK Emina Mostar. Mostarke su na trećem mjestu, dok je Iskra četvrtoplasirana.

Biće ovo poseban trenutak za ŽNK Iskra, jer će Plave dame nakon četiri godine igrati na svom Jakliću, u svom gradu, što svakako i zaslužuju. Ranije je to bilo nemoguće, što je za svaku kritiku, pa su nogometašice Iskre igrale domaće utakmice u Donjem Vakufu.

Bolji trenutak za povratak i nisu mogli zamisliti, jer se očekuje kvalitetna utakmica, ali i podrška navijača.

"Emina je sigurno kvalitetan protivnik, ali mi se nadamo pozitivnom rezultatu. Idemo na pobjedu, u to nema sumnje. Sa pobjedom smo u prvenstvu sigurni u Ligi za prvaka. Očekujemo da će nas i publika podržati, pozivamo sve navijače da dođu i podrže nas, zaista to nam mnogo znači.

Zahvaljujemo se i novoj Upravi NK Iskra, lijepo je da smo se vratili na Jaklić, tu nam je i mjesto i želimo nastaviti sa dobrim rezultatima, te uspješnoj promociji našeg grada i kantona", dodao je Vrban.

Sutrašnji meč na Jakliću igra se od 15 sati, a pravdu će dijeliti Merima Čelik iz Sarajeva.

Iz ŽNK Iskra obavili su posljednje pripreme za ovaj meč, teren Jaklića je u jako dobrom stanju.

Top Komentari

enko
Bice interesantan povratak covjeka koji je unistio iskru i sad se vraca da igra na ovom stadionu.basara naim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi