Nova bruka u Bugojnu: Stadion zaključan, susret nije odigran
Kapije stadiona Jaklić u Bugojnu: Zašto šute gradske vlasti?

Nastavlja se 'rat' dva kluba

Nova bruka u Bugojnu: Stadion zaključan, susret nije odigran

S. Mlaćo

Vatreno je jučer bilo u Bugojnu.

Naime, zaostali meč 15. kola ženske Premijer lige između ŽNK Iskra i ŽFK Lokomotiva Brčko nije odigran.

Gošće su stigle u Bugojno, no kao i domaće, dočekao ih je zaključan stadion Jaklić.

Ista situacija desila se nedavno kada je u Bugojno gostovala ekipa SFK 2000 Sarajevo, ali u posljednji čas iz NK Iskra su odlučili da otključaju kapije i dopuste odigravanje iste.

Sada to nisu učinili.

U ŽNK Iskra su razočarani, objavili su papire koji pokazuju da posjeduju dozvole za odigravanje utakmica na stadionu Jaklić, no u NK Iskra tvrde drugačije.

Oglasi

Iz vodstva Iskre jučer se nisu pojavljivali, a pojavili su se službenici MUP-a Bugojno koji su napravili službenu zabilješku.

Prvi čovjek ŽNK Iskra Naim Basara uputio je izvinjenje javnosti, te službenim licima i gošćama, te ponovo naveo da posjeduje dokaze da ŽNK Iskra ima pravo igrati na Jakliću, no da to neko želi da na sve načine zabrani.

"Ovdje smo došli da vidimo jednu bruku, jednu sramotu koja će obići ne samo našu zemlju, već cijelu Evropu. Uskraćuje se ŽNK Iskra da danas odigra meč sa gošćama iz Brčkog. Javnost treba da zna da ŽNK Iskra radi transparentno, imamo dozvole sve za odigravanje utakmica koje je potpisao načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, a rješenje za utakmicu dao je MUP Bugojno. Želim pozdraviti roditelje koji su cijelo vrijeme sa nama, oni nas podržavaju i hvala na tome", kazao je Basara u obraćanju ispred zaključanog stadiona.

"Načelnik je osoba koja je dala zeleno svjetlo ŽNK Iskra Bugojno, a direktor NK Iskra Tarik Ždralović jučer nije dao ŽNK Iskra održi trening. Angažovali smo i advokate koji će dalje raditi kako bi institucije odradile svoj dio posla. Kao predstavnik kluba stojim svima na raspolaganju, ali ponavljam da organizovana grupa radi na diskriminaciji ŽNK Iskra", dodao je Basara.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Iz NK Iskra nisu se oglašavali, a treba istaći da je NS FBiH prije par dana donio odluku o suspenziji prvog čovjeka tog kluba Davora Ivoša na godinu dana.

Ivoš je odmah i najavio odlazak iz kluba, te dodao da se Iskrin put ka Prvoj ligi FBiH tako i završava, iako klub suvereno gazi ka tituli i doigravanju.

Sada će službena lica donijeti odluku o utakmici u Bugojnu, a treba istaći da ŽNK Iskra već u subotu očekuje novi domaći meč.

Da li će se kapije Jaklića ovog puta otvoriti ili ćemo gledati novu bruku bh. nogometa, te žestoku kaznu za bugojanskog premijerligaša, ostaje da se vidi.

Zanimljivo da šute i gradske vlasti, kojima sport već odavno nije u ozbiljnim planovima kada je pitanje budućnost grada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi