Ko će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH: Čini se da je dosta toga mnogo jasnije...
FK Klis zablistao u nastavku i preuzeo lidersku poziciju od HNK Čapljina

Od četiri prvaka dva idu u viši rang

Ko će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH: Čini se da je dosta toga mnogo jasnije...

S. Mlaćo
Veoma je uzbudljivo na četiri Druge lige FBiH.

Kako je već poznato, četiri prvaka grupa Sjever, Zapad, Centar i Jug igrat će doigravanje za Prvu ligu FBiH, a dva pobjednika polufinalnih utakmica plasirat će se u Prvu ligu FBiH.

Krenimo redom. U Drugoj ligi Sjever od samog starta u vodstvu je FK Radnički Lukavac. Lukavčani imaju 48 bodova te samo jedan poraz, ali i prednost nad FK Gornji Rahić od 11 bodova i 12 nad FK Seona s kojim su remizirali u nedjelju (2:2).

Teško da ih bilo ko može ugroziti i čini se da je već gotovo sigurno da će igrati doigravanje, iako je u nogometu sve moguće.

U Drugoj ligi Centar 'mrtva' trka Stupčanice iz Olova i visočke Bosne.

U prošlom kolu Bosna je domaćim remijem sa Kolinom (1:1) na svom terenu sebi dodatno otežala put, dok je Stupčanica sa 5:0 deklasirala Azot i potvrdila sjajnu formu.

Oglasi

Ambiciozni bh. klub dobio saglasnost za postavljanje reflektora

Klub iz Olova po mnogo čemu je organizovaniji i od većine federalnih prvoligaša, a zimske pripreme je obavio u Antaliji. U Olovu vlada prava nogometna euforija, a vrijedi istaći da Stupčanica i Bosna međusobni okršaj imaju u Visokom 23.04. u 23. kolu.

Ukoliko Bosna slavi situacija bi se koliko toliko zakomplikovala, a u suprotnom sve bi bilo gotovo već sedam kola prije kraja.

U Drugoj ligi Zapad bugojanska Iskra i Rudar iz Kamengrada kod Sanskog Mosta vode veliku bitku.

Bugojanci imaju tek jedan poraz, a u međusobnom duelu sa Rudarom u nastavku sezone remizirali su na Jakliću (0:0).

Oglasi

Iskra trenutno ima 44 osvojena boda, a Rudar 43. Prednost Bugojancima je to što Rudar ne ispunjava uslove za viši rang, te ukoliko Rudar bude i prvi, a Iskra druga, klub iz Bugojna bi prema pravilniku NS FBiH išao u viši rang.

Može biti slika sljedećeg: 7 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

I u Drugoj ligi Jug dosta upitnika. Čapljina je bila jesenji prvak, no FK Klis iz Buturović Polja kod Konjica brzo je 'preoteo' lidersku poziciju.

Čapljina je u četiri kola upisala tek jednu pobjedu, dva poraza i jedan remi, dok je Klis u seriji od pet pobjeda.

Čini se da su ambicije Klisa mnogo ozbiljnije u ovom trenutku, što se osjeti i na terenu.

Klis trenutno ima tri boda prednost, a u 22. kolu 07.05. ova dva tima igraju međusobni duel u Buturović Polju kada bi sve i moglo biti riješeno, ukoliko domaći slave pobjedu pred svojim vjernim navijačima

FK Klis je odlučio organizovati sve omladinske selekcije te ispunjava za plasman u viši rang.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Dakle, prema trenutnom stanju u doigravanju za Prvu ligu FBiH će igrati FK Radnički Lukavac, NK Stupčanica Olovo, NK Iskra Bugojno i FK Klis Buturović Polje.

Polufinalni parovi biće određeni nakon žrijeba NS FBiH.

Promo

Top Komentari

Brazuka
Iskra I Stupcanica, savez gura Klis
1 4
user1639597140
Lukavac ide dalje 100% Imaju najboljeg trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi