Bugojanke sigurne i u Tomislavgradu

Prva liga Federacije grupa Jug za žene

Bugojanke sigurne i u Tomislavgradu

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre nastavile su sa sjajnim igrama i u drugom dijelu sezone Prve lige Federacije grupa Jug. Plave sa Jaklića u nedjelju su u okviru 11. kola gostovale ŽNK Tomislavgrad i slavile sa sigurnih 4:1 (3:0).

Na samom početku susreta zaprijetila su domaće, ali golmanica Iskre Arnela Begić fantastičnom odbranom spasila je svoju mrežu. Kaznu za promašaj stigla je u petoj minuti kada Ulmija Lužić pogađa mrežu nemoćne Ive Radoš za slavlje gostujućih nogometašica.

U 34. minuti  Lužić pogađa za 2:0, ovaj put direktno iz kornera, da bi četiri minute kasnije Lejla Koluh pogodila za 3:0, ujedno i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku domaće su zaigrale nešto odlučnije i u 70. minuti Perić Marija smanjuje za 3:1. Konačan rezultat postavila je Naida Jusić u 77.minuti.

Ovom pobjedom nogometašice Iskre ostale su na prvom mjestu sa 27 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Željezničar 2011 ima 26.

ŽNK Tomislavgrad : ŽNK Iskra Bugojno 1:4 (0:3)

Gradski stadion u Tomislavgradu. Gledalaca: 50.

Glavni sudija: Drago Tabak (Tomislavgrad). Pomoćnici: Stipe Kovačević i Mario Tomić (oba Tomislavgrad).Delegat: Mirko Tadić (Tomislavgrad).

ŽNK Tomislavgrad: Radoš, Kovač, Braovac (18.Karaula), Sušilović, Perić, Bagarić, Šimić, Bačak ( 46.Rozić), Grgić, Krakan, Velagić.

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Bašić, Hadžo, Mešić, Ed.Redžić, En.Redžić, Jusić, Basara, Lužić, Abadžija, Koluh (70. Cetin). Trener: Salim Duraković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije