Zola: Belotti je savršen igrač za Chelsea
Foto: EPA

Bivši napadač Plavaca

Zola: Belotti je savršen igrač za Chelsea

S. Bošković

Bivši napadač Chelseaja Gianfranco Zola tvrdi da je napadač Torina savršen igrač za aktuelnog engleskog prvaka. 

Glavni napadač Plavaca Diego Costa najvjerovatnije će napustiti klub, te se Antonio Conte bacio u potragu za novim napadačem. 

Prva želja talijanskog trenera je bio Romelu Lukaku, no on je otišao u Manchester United, a sada Conte želi da dovede napadača Real Madrida Alvara Moratu ili Andrea Belottija. 

Zola je u razgovoru za engleske medije iznio svoje mišljenje, te smatra da je mladi Talijan najbolja opcija za tim sa Stamford Bridgea. 

"Da budem iskren, Chelsea bi trebao krenuti po Belottija. On je savršena zamjena za Costu, sjajno bi se uklopio u tim", rekao je Zola, te se osvrnuo i na kvalitete Alvara Morate: 

"Morata je drugačiji. On je više igrač poteza. Nema kvalitete u kaznenom prostoru kao što Costa ima. Za Chelsea je najbitnije da nađu napadača poput Coste, a Belotti je najbliži tome", zaključio je Zola. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Andrea Belotti je prošle sezone postigao 32 gola za Torinu i reprezentaciju Italije, te ima otkupnu klauzula od 100 miliona eura. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi