Zola zabrinut za Azzurre: Više nemamo talente

Legendarni italijanski fudbaler

Zola zabrinut za Azzurre: Više nemamo talente

Legendarni italijanski fudbaler Gianfranco Zola izjavio je kako je izostanak sa Svjetskog prvenstva realnost za Azzurre.

Prvi put od 1958. godine Italija neće sudjelovati na planetarnoj smotri, a koliko god to bilo tragično za bivšeg svjetskog prvaka, Zola smatra kako je to u ovom momentu realnost ne skrivajući zabrinutost.

"Ne bih volio da gubimo vrijeme sa onim što je bilo, moramo da radimo i gledamo naprijed. Vrijeme je za novu gradnju, da se postave temelji i vratimo naš fudbal na visok nivo. Sve ostalo nema smisla", izjavio je Zola za italijanske medije.

Mišljenja je, također, kako Italija nema talente kao nekad.

"Zašto više ne pravimo šampione? Samo su Insigne i Verdi u reprezentaciji od mlađih, a jasno je i zašto - nema talenta. Osnova svega su omladinske i amaterske selekcije, a sada ne postoji koncept napredovanja. Omladinske ekipe su pune stranaca jer je važan samo rezultat."

Pedesetjednogodišnji Zola je inače trenutno bez angažmana, a kroz dosadašnju trenersku karijeru je vodio Birmingham, Al Arabi, Watford, West Ham i Cagliari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi