Zoran Brković novi igrač Metalleghea

Klub iz Jajca angažovao bivšeg igrača Zvijezde

Zoran Brković novi igrač Metalleghea

D. Kurbegović

Nogometaši Metalleghe-Bsi iz Jajca prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH su završili na prvoj poziciji.

Izabranici Nermina Bašića sjajno su igrali u prvom dijelu sezone, te su se promovisali kao najozbiljniji kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH.

U nastavku sezone klub iz Jajca očekuju mnoge prepreke, kako bi se plasirali u viši rang, a zato su riješili da ionako dobro ekipu pojačaju s nekoliko pravih pojačanja.

Danas je klub angažovao iskusnog 31-godišnjeg desnog beka Zorana Brkovića, koji je za SportSport.ba potvrdio da je postigao dogovor s klubom iz Jajca.

"Istina je da smo se dogovorili, priključio sam se već Metallegheu na pripremama u Čitluku. Ekipa je zaista dobra, klub je dobro organizovan i nadam se da ću svojim igrama i angažmanom u klubu dopinjeti ulasku kluba u viši rang. Naravno da to neće biti lako, Zvijezda, Budućnost i Orašje su zaista kvalitetni, ali uvjeren sam da imamo najbolju ekipu", kazao je za SportSport.ba Brković.

Zoran Brković 31-godišnji je desni bočni koji je u svojoj karijeri nastupao u dva na vrata za Zvijezdu iz Gradačca, zatim Čelik, Zrinjski i Radnik iz Bijeljine. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U prvom dijelu sezone u dresu Zvijezde imao je ukupno 12 nastupa, a u Jajce stiže kao slobodan igrač, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom iz Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi