Na dan utakmice s Veležom u Zvijezdu stigla nova prinova

Danoski potpisao

Na dan utakmice s Veležom u Zvijezdu stigla nova prinova · Zvanično

Eldar Ganibegović

Zvijezda 09 danas protiv Veleža otvara novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u tim iz okoline Bijeljine stigao je novi igrač.

Makedonski ofanzivac Zoran Danoski novi je član Zvijezde 09, a dolazi iz Radnika (Surdulica). 

Ovaj 32-godišnjak je po vokaciji lijevo krilo, ali može igrati i desno, kao i na poziciji ofanzivnog veznog.

Biti će mu ovo prvo iskustvo u Bosni i Hercegovini, dok je ranije igrao u Makedoniji, Srbiji, Hratskoj i Češkoj.

Karijeru je počeo u makedonskom Kozufu, odakle ide u Češku gdje je igrao za Most, Chomutov i Pribram. 

Zatim je ponovo igrao u Makedoniji i to za Metalurg i Pobedu iz Prilepa, kratko je bio u Interu iz Zaprešića pa se vratio u Makedoniju i potpisao za Tikveš. 

Uslijedio je tada drugi odlazak zu Pribram, pa drugi u Tikveš, da bi onda igrao za Radnik iz Surdulice, Proleter, Mladost, Novi Pazar i ponovo Radnik. 

Ostaje da vidimo da li će predstavljati pojačanje za Zvijezdu 09, tim koji se vratio u elitni rang bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas Zvijezda 09 otvara sezonu protiv Veleža

Vrlo brzo nakon kraja prošle, počinje nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine koju će večeras utakmicom u Mostaru otvoriti Velež i Zvijezda 09 od 20:30 sati.

Pravdu u Mostaru dijeliti će Irfan Peljto iz Sarajeva sa pomoćnicima Enesom Đozićem iz Sarajeva i Nebojšom Žugićem iz Banja Luke. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora. Meč će biti u direktnom prenosu na Arena TV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi