Zoran Dragič karijeru nastavlja u Khimkiju
FOTO: EPA

Slovenački reprezentativac napustio NBA

Zoran Dragič karijeru nastavlja u Khimkiju

A. Beganović

Slovenački košarkšaki reprezentativac Zoran Dragič ponovo će igrati na evropskim parketima.

Nakon što su mu Boston Celticsi otkazali saradnju Dragić je odlučio napustiti NBA, a nije dugo tražio novi angažman. Nekoliko klubova je kontaktiralo slovenačkog reprezentativca, a on se odlučio prihvatiti ponudu ruskog Khimkija.

Dragič je karijeru počeo u Iliriji, odakle je otišao u Jance. Od 2006. do 2010. godine je nastupao za Geoplin Slovan, da bi zatim dvije godine nosio dres Krke. 

Od 2012. do 2014. godine nastupao je za špansku Unicaju, da bi se potom otisnuo "preko bare". Potpisao je 2014. godine ugovor sa Phoenix Sunsima, da bi potom bio poslan u Miami Heat koji ga je ovog ljeta poslao u Boston. No, Celticsi su mu odlučili otkazati ugovor, pa je Dragič kao slobodan igrač odbrao Khimki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.