Zoran Mamić napustio Hrvatsku i došao u Bosnu i Hercegovinu
Foto - EPA

Stigao kod brata

Zoran Mamić napustio Hrvatsku i došao u Bosnu i Hercegovinu

M. Šljivak

Zoran Mamić ponovo je napustio Hrvatsku i stigao je u Bosnu i Hercegovinu.

Nekadašnji trener Dinama osuđen je na zatvorsku kaznu od gotovo pet godina, a nedavno je dobio poziv da se javi na izvršenje kazne.

Kod sudije se treba pojaviti 26. aprila, a prije toga Mamić se odlučio na jedno od brojnih putovanja i sada je ponovo stigao kod brata Zdravka Mamića u Bosnu i Hercegovinu.

RTL javlja kako se Zoran još uvijek nije vratio u Hrvatsku, a nije odgovorio ni na pitanje namjerava li kaznu služiti u BiH ili će se ponovo vratiti u Hrvatsku.

Mamić je u proteklom periodu često putovao izvan Hrvatske. Bio je kratko u BiH, pa u Emiratima, ali je najavio da će svoju kaznu odraditi.

"Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti", rekao je tada Zoran Mamić.

Nadao se također da će biti odgoda kazne jer ima dijete od godine dana, ali da je spreman sve što prije riješiti kako bi nastavio sa normalnim životom.

Vrhovni sud Hrvatske je prije nekoliko sedmica potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića, te bivšeg direktora zagrebačkog Dinama Damira Vrbanovića za izvlačenje novca iz kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Zdravko je već godinama u Bosni i Hercegovini. Iz Međugorja se bori za pravdu i tvrdi da je nevin u kompletnom slučaju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

emanuelmacron
e bosno uvjek si sluzila za bjelosvjetski olos .a svoj narod gulis i hapsis za metar drva jadna si i teska .Zasto se nesjete Bosne i porijekla kad su na vrhu ,kad padaju daj sta das.Sta kaze na ovo onaj bolesnik pajver
4 1
MaDaj
samo radi ova dva covijeka bih volio da dinamo POTPUNO potone... da se vrate u dana kada ih je hajduk karaho ...
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi