West Ham potvrdio veliko pojačanje iz Chelseaja

Kurt Zouma stigao

West Ham potvrdio veliko pojačanje iz Chelseaja

Edmir Škorić

Londonski klub imat će od narednog meča, nakon reprezentativne pauze, na raspolaganju sjajnog stopera Kurta Zoumu.

Čekićari su od Chelseaja za 35 miliona eura kupili povremenog reprezentativca Francuske, a igrač je potpisao ugovor na četiri godine.

Zouma je posljednjih sedam i po godina bio član Plavaca sa Stamford Bridga, ali kod Thomasa Tuchela je odavno izgubio mjesto u početnoj postavi, dok će u West Hamu biti presretni da će imati u odbrani takvog igrača.

"Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu Kurtu u West Ham United. On je igrač kojeg smo pratili neko vrijeme, a mi smo uložili veliku brigu i marljivost da se transfer na kraju ostvari. Bit će nam od velike pomoći", rekao je menadžer West Hama David Moyes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham pokušava da vrati i Jesea Lingarda iz Manchester Uniteda. Bivši reprezentativac Engleske briljirao je na posudbi u Londonu, ali sada je opet u rosteru Unitedovog menadžera Ole Gunnara Solskjaera.

Inače, West Ham je sjajno otvorio sezonu i osvojio sedam bodova u tri kola. Jučer je odigrao 2:2 s Crystal Palaceom iako je dva puta vodio.

Top Komentari

DR_GAZiJA
Zbmnaci da u top 9, umjesto AR678ALA upada West Ham..REALNO i jesu JACI..
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti