Od Pecare do Serije A: Trenirat će ga trener sa najluđom formacijom

Bio u Širokom Brijegu

Od Pecare do Serije A: Trenirat će ga trener sa najluđom formacijom

Haris Zilić

Mladi golman i bivši član Širokog Brijega 19-godišnji Petar Zovko od naredne sezone branit će u Seriji A za ekipu Spezije.

Tim Spezije je prijatno iznenadio prošle sezone u Seriji A. Osigurali su opstanak odličnim igrama tokom cijele sezone, a sada će u ekipi imati i omladinskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Zovko je karijeru počeo u Širokom Brijegu, nakon toga je u julu 2019. godine prešao u omladinske kategorije Sampdorije, došao je trenutak da se oproba i u Seriji A.

Spezija i naredne sezone ima ambicije da igra konkurentan i zanimljiv fudbal u Seriji A, a trenirat će ih trener sa najluđom formacijom, Thiago Motta. Naime, pomenuti stručnjak koristi formaciju 2-7-1, što je svakako presedan i novi izum u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Zovke, odigrao je i tri meča za U17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je jednom nastupao za 18 tim naše države.

U italijanskoj Primaveri branio je na 13 utakmica, a na tri meča sačuvao je svoju mrežu. Nastupao je i u U17, odnosno U18 ligama Italije za ekipu Sampdorije, a sada će imati priliku da se pokaže u seniorskom fudbalu na Apeninima, što će predstavljati svakako veliki iskorak u karijeri za ovog mladog i perpsektivnog golmana.

Top Komentari

Fareus1921
Ma ja bitno je da je Pirić u repki a ovakvi nisu
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi