Najsloženija simulacija žrijeba: Sudeći prema istoj, čekat će nas paklen put do Mundijala

Koga ćemo dobiti za rivale?

Najsloženija simulacija žrijeba: Sudeći prema istoj, čekat će nas paklen put do Mundijala

E. Škorić

Sedmog decembra će biti održan žrijeb kvalifikacijskih grupa za Svjetsko prvenstvo.

Nakon što smo neuspješno odradili Ligu nacija i baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, ostaje nam da čekamo početak kvalifikacija za Mundijal u Kataru i da se nadamo koliko toliko povoljnoj grupi.

S obzirom na to da smo u četvrtom šeširu, a ne u trećem kojem smo se nadali, ne možemo biti optimistični, a kompjuterski je napravljen proračun s najizglednijim grupama u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tako BiH iz prvog šešira u postocima gledano ima najveće šanse da igra protiv Belgije, iz drugog šešira protiv Poljske, iz trećeg šešira Finske, zatim nam kompjuter daje najveće šanse da dobijemo Kazahstan iz petog šešira, a Maltu iz šestog šešira.

Dakle, prema istom bi naša grupa izgledala ovako: Belgija, Poljska, FInska, BiH, Kazhahstan, Malta.

Možemo da dobijemo i daleko goru, ali i bolju grupu, a simulaciju žrijeba možete pogledati OVDJE.

Proračun je napravljen u postocima na osnovu svih parametara i mogućih ograničenja koja će postojati tokom žrijeba. 

Top Komentari

GuiliDamou
A Zvjezdan ce sastavit ekipu, sta se sekirate, kao i za ligu nacija i kvalifikacije za EURO... Jedini koji je hajrovo, nije ni cudo sto se buni za mjesto teh. direktora... Radi bez plate, i ja bi bio carinik na bosanskom brodu bez marke plate, ako me razumijete...
5 3
gogs
Izgubimo prve dvije i vise se ne sekiramo. Samo mudro
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi