Slijedi dodatni pad Bosne i Hercegovine na FIFA rang listi

Sve niže i niže

Slijedi dodatni pad Bosne i Hercegovine na FIFA rang listi

E. Škorić

Najnovija FIFA rang lista bit će objavljena 26. novembra, a reprezentacija BiH će zabilježiti novi pad.

Strmoglav pad Zmajeva tokom 2020. godine, a istu ćemo završiti na 55. mjestu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije ostvarila nijednu pobjedu proteklih godinu dana, ostala je bez Evropskog prvenstva i ispala u Ligu B Lige nacija.

S obzirom da do marta nema reprezentativnih nastupa, jasno je da ćemo naredne mjesece provesti na 55. mjestu. Inače, tokom protekle FIFA rang liste bili smo 51., a svojevremeno i među 20 najboljih na svijetu, ali o tome danas možemo samo da maštamo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče samog vrha, Francuska je vodeća na listi, slijede Brazil, Engleska, Portugal, Španija, Argentina, Urugvaj, Meksiko i Italija.

Podsjećamo da smo, zahvaljujući lošim rezultatima u posljednjim mečevima (tri poraza u novembru) ostali bez trećeg šešira i iz četvrtog čekamo žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

TMC
Kako i neće, umjesto da pišete o problemima u savezu i vršite pritisak sa drugim medijima da se struktura i stanje popravi, Vi u sportske vijesti unosite detalje iz crne hronike sa ulica Srebrenika i to kao glavnu vijest, Ronaldovu Georginu Itd ...
5 0
Nikoizniceg
Da se ne lažemo, izlapili su nam malo i talenti iz vana - nekad smo se borili za Pjanica, a gle sada...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi