Zrilić i Pilav na UEFA sudijskom simpoziju

Ispred NS BiH

Zrilić i Pilav na UEFA sudijskom simpoziju

S. Mlaćo
Na UEFA sudijskom simpoziju u Bukureštu bili su i predstavnici NS BiH.

Naime, simpozij je održan u periodu od 15-17.03.2023. godine.

Radi se o Robertu Zriliću i Elmiru Pilavu, predsjedniku i potpredsjedniku Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH.

Pilav je prisustvovao prvom dijelu simpozija, gdje su nacionalni sudijski instruktori imali predavanja iz različitih oblasti: „Pravila igre“, „Igranje lopte rukom“, „Ofsajd“, „Incidenti u kaznenom prostoru“, „Pozicioniranje“, „Obrada situacija iz nacionalnih prvenstava“, „Menadžment“, „Taktički prekršaji“.

Drugi dio je bio namijenjen predsjednicima sudijskih komisija, a istom je prisustvovao Zrilić u svojstvu predsjednika Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH. Prezentovane su slijedeće teme: „Omasovljenje i zadržavanje sudija“, „Fitnes“, „Žensko suđenje“, „Strategija“.

Predavači na simpoziju su bili članovi UEFA Komiteta za sudije: Roberto Rosetti, Björn Kuipers, Vladimir Šajn, Carlos Velasco Carballo i Dagmar Damková.

Ovome treba dodati da je jučer u Kigaliju (Ruanda) održan 73. FIFA Kongres, a Gianni Infantino je dobio novi mandat na čelu svjetske fudbalske organizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi