UEFA ukazala povjerenje Peljti i Pilavu

Na susretima 3. pretkola Lige prvaka

UEFA ukazala povjerenje Peljti i Pilavu

A. Beganović

Sutra su na rasporedu prvi susreti 3. pretkola Lige prvaka, a iako se bh. prvak Zrinjski nije plasirao u ovu fazu takmičenja, naša zemlja će imati svoje predstavnike.

Naime, najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto biće glavni sudija na meču Royale Union Saint-Gilliose - Glasgow Rangers koji se igra u Belgiji, a njegovi pomoćnici će biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.

Međutim, to nije sve, odnosno i prvi čovjek Komiteta za suđenje Elmir Pilav imat će čast da bude akter meča 3. pretkola Lige prvaka. Naime, UEFA je odlučila da Pilav bude kontrolor suđenja na meču Sferiff Tiraspol - Victoria Plzen.

Na ovom meču glavni sudija je Danny Makkelie iz Nizozemske, dok su mu pomoćnici Hessel Stegstra i Jan de Vries, također iz Nizozemske.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadamo se da će Peljto, Ibrišimbegović, Beljo i Pilav dobro predstaviti našu državu, a svakako da očekujemo i da suđenje na bosanskohercegovačkim terenima u budućnosti bude kao na otvaranju sezone jer ozbiljnijih previda u dosadašnjem dijelu nije bilo.

Dodajmo na kraju da će sutra osim dva pomenuta meča 3. pretkola Lige prvaka biti odigrani i susreti između Ludogoretsa i Dinama, Monaca i PSV-a te Benfice i Midtjyllanda.

Top Komentari

zilan66
Jedan od najvecih problema u sudijskoj komisiji a ujedno direktor takmicenja u premijer ligi.veliko zlo koji se stavio pod skute Vice.to sto je delegiran je prirodno jer godinama je on jedini posmatrac iz bih.ko dobro prati sad ce biti delegiran i dogodine mozda opet.Peljti i ekipi sretno, jer su se oni sami izborili za svoj status a vidi se na terenu uspjeh i to ljudi iz uefe prepoznaju.
1 0
Mowzilla
Ovaj Pilav je nekad bio posten kao Peljto, dok nije okusio plodove saveza...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi