Zrinjski bez problema pobijedio Slobodu i plasirao se u četvrtfinale

Osmina finala Kupa BiH

Zrinjski bez problema pobijedio Slobodu i plasirao se u četvrtfinale

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na svom terenu pobijedili Slobodu sa 2:0

Zrinjski je bez većih problema prošao osminu finala protiv Slobode koja nije pružila veliki otpor u Mostaru. Klub s Tušnja imao je dobru šansu u 14. minuti preko Armina Hodžića, ali je Soldo odbranio njegov udarac.

Samo tri minuta kasnije sudija je svirao penal za domaće. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Šovšić, ali je pogodio stativu. No, već tada se vidjelo da je samo pitanje trenutka kada će Zrinjski stići u vodstvo.

Domaći su poveli sa 1:0 u 27. minuti kada je Rugašević odlično centrirao s lijeve strane, a u petercu gostiju odlično se snašao Kunić koji je poslao loptu u mrežu. Za Kunića je ovo bio debitantski gol u dresu Zrinjskog.

Plemići su posao u ovom meču završili u 36. minuti. Ovaj put s nekih dvadesetak metara šutirao je Barišić, a lopta je zakačila jednog od igrača Slobode i završila u mreži za 2:0.

Zrinjski je i u drugom poluvremenu mogao do barem još jednog gola. Odličnu šansu imao je Kunić u 66. minuti kada je nakon fantastične akcije šutirao pored gola gostiju.

Sloboda je pokušala ublažiti poraz u finišu meča, ali je ostalo 2:0 za Zrinjski koji se tako plasirao u četvrtfinale Kupa BiH.

Kup BiH, četvrtfinale:

Zrinjski - Sloboda 2:0 (Kunić 27', Barišić 36')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski: Soldo, Gojković, Čeliković, Čirjak, Zlomislić, Kunić, Šovšić, Barišić, Rugašević, Lendrić, Jakovljević.

FK Sloboda: Fejzić, Martelat, Jusić, Hodžić, Salihović, Pršeš, Bekrić, Ivetić, Ristić, Muratović, Mujagić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
nista o juniorima zrinjskog sto je remizirao sa budapestom
0 2
Ludilo_brale
Bravo Zrinja , idemo dalje jako . Sretno u subotu . HŠKZ !!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi