16

Komentari (16)

Husrefbeg22
Ovi skutori cim se rode potpisuju ugovore za evropske klubove.
MethodMan
Rastafarian
Svaka čast komu? Malcu koji neće nikad zaigrati za prvu ekipu nego će se za 2-3 godine vratiti u BiH jer je tamo samo broj ili otići u 2. HNL ili Zrinjskom koji osim Bilbije nema napadača i mogli su dati malom priliku jer očito ima nešto u njemu čim ga Talijani dovode !?
MethodMan
Sta ti znas papak napušeni
Rastafarian
Napisa mi lik koji se zove pazi sad "MethodMan", idi Šabane tamo...
Realist
Aj ti malom reci da mu klub ne zeli dat transfer u italiju nego da mora ostat na ovim nasim pašnjacima
Rastafarian
Pa o tome se i radi najviše, što ne žele pogledati kako su prošli oni koji su prije njih otišli sa 16 - 17 godina, jel ijedan uspio? Umjesto da odigraju 2-3 sezone kod nas pa onda nek' se prodaju dalje, oni će imati iskustvo igranja seniorskog nogometa a klub može puno više zaraditi od ove crkavice koju će dobiti za naknadu treniranja. Dakle, roditelji su glavni krivci jer ne razmišljaju na ispravan način.
user1022
Velika je razlika igrat u19 u PL BiH i u Seriji A. Razmisli o tom malo. Decko ke otiso prije svega da tamo trenira i ispece zanat jer ovdje tesko da ces se izbrusit do kraja. Nije on sigurno otiso tamo da bude prvotimac Venezie, a i vecu priliku ima ako se tamo vec uhoda kao junior, nego da dodje sa 19-20 godina. Ispravna odluka. A to sto vecina propadne je jer se pogube i ne znaju ponasat ko profesionalci, odnosno trebali su vec s 10 godina vani ic
Rastafarian
Koliko ih je otišlo iz BiH sa 16-17 godina, ispeklo zanat i onda zaigralo seniorski nogomet? Sve je to lijepo za pročitati, teorija je divna ali praksa zakazuje tj. dokazuje da to nije ni blizu tako lako izvedivo kao što si napisao i zato smatram da im je puno bolje odigrati dvije tri sezone na našim "pašnjacima" nego otići van prije nego im prva dlaka na bradi naraste :)
arijan10
Slicna situacija je bila npr. s Franom Brodicem, koji je s 16 god otisao iz Dinama u Club Brugge i tamo nije uspio doci do prve ekipe nego je lutao po posudbama da bi s 23 god dosao u 2 HNL, krenuo ispocetka i sad je u Gorici u 1 HNL. Kad ga je novinar pitao zali li za tim sto je mlad otisao, rekao je, da tad nije otisao, sad mozda ne bi imao stanove po Zagrebu i apartmane na moru. Dakle, ako to nije bilo dobro za njegovu karijeru, barem je nesto zaradio.
user1022
A ko njemj garantira da ce uspjet u Zrinjskom ili bilo dje kao senior? Ovako sto je ovaj napiso barem ce uzet para, ovo je njima pored svega biznis i nije lako donjet odluku da odbijes unosnu ponudu.
E.Car
Sretno momku, mlad a već potpis profi ugovora u inostranstvu. Ne podržavam odlazak tako mladih igrača ali ovo je dokaz da nešto vrijedi.
Rastafarian
1 od 100 njih uspije, nije mi jasno zašto toliko požure pa se za 2 godine vrate u Doboj Kakanj ili Široki pognute glave. Nikako da nauče...
E.Car
To i ja kažem!!!
goku_iz_sirokog
Dugo je bio sa seniorima, al sretno momku valjda ce uspjet
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.