Radovi pod Bijelim brijegom traju cijelo proljeće: Više nema dilema gdje će Zrinjski igrati Evropu

Počelo je postavljanje travnjaka pod Bijelim brijegom

Radovi pod Bijelim brijegom traju cijelo proljeće: Više nema dilema gdje će Zrinjski igrati Evropu

A. Čaušević

HŠK Zrinjski je uspješno odbranio titulu prvaka, a Plemići imaju priliku da osvajanjem Kupa BiH ponovo uspjeh FK Željezničar i FK Sarajevo koji su do sada jedini stigli do duple krune. 

Postavljanje hibridnog terena na još jednom premijerligaškom stadionu se privodi kraju pošto će ubrzo biti gotovi radovi i na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru što znači da će Zrinjski evropske mečeve igrati u gradu na Neretvi.

Radovi na mostarskom stadionu su počeli krajem decembra nakon što je uklonjen teren koji je prebačen u kampus u Rodoču gdje su Plemići trenirali tokom proljetnog dijela sezona.

Nakon pet mjeseci raznoraznih poslova koji prethod postavljanju travnjaka ovih dana su počeli završni radovi, tačnije postavljanje hibrida.

Počelo postavljanje terena pod Bijelim brijegom

Nakon što trava bude postavljen vršit će se prošivanje terena (hibrid), no morat će se sačekati i određeni period da vegetacija obavi svoje kako bi travnjak bio spreman za igru. 

Zeleno svjetlo za odigravanje utakmica će sigurno stići kroz nekoliko sedmica što znači da će trener Krunoslav Rendulić prozivku i prvi trening pred novu sezonu obaviti pod Bijelim brijegom.

Oglasi

Rendulić je već isplanirao pripremni period. Prozivku će obaviti 12. juna što znači da će igrači Zrinjskog imati dvije sedmice da napune baterije za novu takmičarsku godinu i evropsko ljeto.

Plan Zrinjskog je da prvi pripremni meč u Mostaru igra 5. jula što će biti i premijera novog travnjaka, dok svoj evropski put Plemići započinju 12. jula.

Mostarci će igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a rivala će saznati 20. juna kada će biti i određeno da li će u prvom susretu biti domaćini ili gosti.

Novi-stari prvak BiH je tokom proljeća igrao u Čitluku gdje je posjeta bila i više nego solidna, ali nema sumnje da svi u Zrinjskom sa nestrpljenjem čekaju povratak pod Bijeli brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, stadion pod Bijelim brijegom je peti na kojem će biti postavljen novi hibridni travnjak nakon Gradskog stadiona u Banjoj Luci, Tušnja, Koševa i arene Rođeni.

Tokom ljeta trebali bi početi radovi na još nekim stadionima, prije svih na Pecari u Širokom Brijegu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi