HŠK Zrinjski pobijedio Gradinu i osvojio turnir u Gabeli

Pripremne utakmice

HŠK Zrinjski pobijedio Gradinu i osvojio turnir u Gabeli

E. Škorić

Zrinjski i Gradina sastali su se u finalnom meču turnira u Gabeli, a Plemići su iskoristili ulogu favorita i slavili su s 2:0.

Nakon što je nekoliko posljednjih sezona trofej pripadao ekipi Sutjeske iz Nikšića, ovaj put je otišao u ruke Mostaraca, koji su upravo Sutjesku dobili s 2:0 jučer u meču polufinala, a danas su Gradinu iz Srebrenika pobijedili istim rezultatom.

Gradina je pružila sjajan otpor premijerligašu i dostojno su igrači iz Srebrenika predstavljali svoj grb na jakom turniru, ali nisu uspjeli da prirede novo iznenađenje.

Žestoki napadi Zrinjskog od samog početka, da bi prvu pravu priliku imao Todorović, ali je Ramić sjajno odbranio njegov udarac u 20. minuti. Gradina uzvraća sedam minuta kasnije, ali je šut iskusnog veznjaka Delića blokiran.

Još jedna dobra prilika za goste u finišu prvog dijela, ali je Mustafić glavom šutirao pored gola.

Dosta izmjena napravljeno je početkom drugog dijela, a Zrinjski do gola stiže pola sata prije kraja. Tičinović je uspio pogoditi za 1:0, a Mašić je imao veliki promašaj nekoliko minuta nakon toga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, do kraja je Zrinjski ovjerio trijumf, a konačnih 2:0 postavio je Trebotić prelijepim pogotkom.

Inače, u utakmici za treće mjesto Sutjeska je nakon penala pobijedila domaći GOŠK.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Di su dežurni pljuvači,nema ih nešto....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi