Zrinjski i Željezničar podijelili bodove

Premijer liga, 19. kolo

Zrinjski i Željezničar podijelili bodove

Edmir Škorić

Derbi 19. kola BHT Premijer lige BiH odigran je u Mostaru, a snage su odmjerili aktuelni prvak Zrinjski i Željezničar (1:1).

Željezničar je ostvario bod na gostovanju u Mostaru, ali su gosti lako mogli doći do sva tri.

Todorović je na samom početku šutirao prema golu Sarajlija, no Antolović je lako uhvatio loptu. Blaić je u 13. minuti imao veliku šansu za domaće, ali je pucao preko gola Antolovića.

U 22. minuti hladan tuš za domaće. Hasanović je nakon centaršuta Bajića s desne strane glavom loptu zakucao u mrežu za veliko slavlje Plavih, koje je danas bodrilo oko 200 navijača.

Željo je sačuvao prednost do kraja prvog dijela. U nastavku je Zrinjski krenuo na sve ili ništa, a tim Miomira Odovića uspješno se branio, te dobro prijeti iz kontri. Jednu takvu je umalo iskoristio Memija.

U 65. minuti Memija je izašao sam pred gol Zrinjskog, ali je pogodio stativu. Uspjeli su domaći nakon velikog pritiska izjednačiti u 73. minuti. Nikolić je šutirao, lopta se od stative odbila do Antolovića, a od golmana Plavih završila u mreži. 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je Željo došao do još vrijednog boda u Hercegovini.

Premijer liga, 19. kolo:

Zrinjski - Željezničar 1:1

Zrinjski: Dujković, Radulović, Graovac, Simeunović, Muminović, Blaić, Stojkić, Todorović, Mevlja, Nikolić, Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Memija, Bajić, Đelmić, Sadiković D., Zeljković, Bogdanović, Kokot, Hasanović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti