Zrinjski lakše od očekivanog savladao Slobodu na Tušnju

Gosti slavili sa 3:0

Zrinjski lakše od očekivanog savladao Slobodu na Tušnju

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Zrinjskog danas su u gostima pobijedili Slobodu sa 3:0 u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići su bez većih problema uspjeli da dođu do tri boda na Tušnju, dok je za Slobodu ovo bila druga uzastopna pobjeda. Prvu ozbiljniju šansu na meču imala je Sloboda kada je Bekrić sjajno uposlio Mujaguća koji je očajno šutirao.

Zrinjski je zaprijetio u 19. minuti kada je Barbarić nakon kornera šutirao glavom, ali njegov udarac odlično brani Lakić. I u samom finišu prvog poluvremena Zrinjski je poveo sa 0:1.

Govedarica je izborio penal, a precizan s bijele tačke bio je Edin Rustemović. Do drugog gola Zrinjski je stigao na samom početku drugog poluvremena. Nakon prekida lopta je došla za Renata Gojkovića koji sjajno pogađa za 0:2.

Posao u ovom meču Zrinjski je završio u 66. minuti. Nakon odlične kontre Čurjurić je izašao ispred Lakića i matirao ga za 0:3. Sloboda je mogla ublažiti poraz desetak minuta kasnije kada su dobili penal.

Loptu je uzeo Pršeš, a njegov udarac odbranio je Brkić. No, lopta se ponovo vraća do Pršeša koji je oklijevao i na kraju golman Zrinjskog je uspio da uhvati loptu, te je ostalo 0:3 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Sloboda - Zrinjski 0:3 (Rustemović 42', Gojković 49', Čurjurić 66')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Uzelac, Pršeš, Bekrić, Livančić, Ristić, Bekić, Martelat, Mujagić.

Zrinjski: Brkić, Gojković, Čurjurić, Čirjak, Kunić, Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Kadušić, Govedarica.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

herr88
Utakmica koja direktno utiče na regularnost takmičenja, ukoliko ta riječ u našoj ligi uopšte postoji. Ko je i zašto dopustio slobodi da igra ovu prijateljsku utakmicu? Važno da će "zapeti" protiv Sarajeva i Želje.
7 8
starmac
Ljudi reko sam vam da ce te izgubit od ZRINJSKOG.Zao mi je jer nemrzim SLOBODU ali vi godinama neigrate protiv ZRINJSKOG nego se vazda naguzite.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi