Lavovska borba i remi protiv LASK-a: Zrinjski u grupnoj fazi Konferencijske lige!

Historija je ispisana

Lavovska borba i remi protiv LASK-a: Zrinjski u grupnoj fazi Konferencijske lige!

Esmer Oštraković, foto: Admin Čaušević

Ekipa Zrinjskog odigrala je neriješeno u Mostaru protiv LASK-a a to znači da nisu uspjeli izboriti grupnu fazu Evropske lige. Tamo ide LASK, a Zrinjski će igrati grupnu fazu Konferencijske lige. Konačan rezultat utakmice bio je 1:1.

Naravno, Zrinjski je napravio historijski uspjeh za bh. fudbal, ali bili su na večerašnjoj utakmici jako blizu pobjede protiv LASK-a.

Prva prilika zabilježena je u 7. minuti. Gosti su pogriješili, Tičinović je centrirao, ali Bilbija šutira glavom pored gola.

Gosti su prvu priliku imali u 18. minuti. Sjajnu priliku sa nekoliko metara upropastio je Flecker.

Renner sjajno šutira u 26. minuti, ali dobro to brani golman Zrinjskog Marić i rezultat ostaje 0:0.

Ćuže je u 32. minuti šutirao malo pred gola, a odmah je živnula i domaća publika na tribinama stadiona u Mostaru.

Oglasi

A, onda iz ničega penal za Zrinjski. Igrala se 35. minuta, kada je odbrana LASK-a pogriješila, a golman gostiju ruši Ćužea i sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođać bio je Nemanja Bilbija za vodstvo Zrinjskog.

Drugo poluvrijeme krenulo je prilikom za Zrinjski. Ćuže je pokušao da predribla golmana gostiju u 48. minuti, ali mu to nije pošlo za rukom.

Kazna je stigla u 53. minuti. Jovičić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara i postigao je prelijep pogodak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Novi zicer Zrinjski je imao u 66. minuti kada je Tičinović sjajno ubacio, a Bilbija sa dva metra nije uspio zahvatiti loptu.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su gosti na kraju ostvarili prolaz dalje, a Zrinjski će se morati zadovoljiti nastupom u Konferencijskoj ligi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Zrinjski osam utakmica u Evropi, dvije pobjede i to protiv ekipe iz Armenije (jedva i prolaz na penale) i protiv amatera sa Islanda, dva remija i četiri poraza, pazi i prođu u grupnu fazu, pa da je ovaj sistem bio ranije, skoro svake godine bi imali predstavnika u grupnoj fazi, realno i pošteno,
10 2
Lavillenie
Hvala Jovicicu sto si bagru utisao
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti