Legia je blagi favorit, ali Zrinjski bi pobjedom došao pred "vrata raja"

Može li bh. predstavnik do nove velike pobjede

Legia je blagi favorit, ali Zrinjski bi pobjedom došao pred "vrata raja"

Esmer Oštraković

Ekipa Zrinjskog će večeras u Mostaru dočekati tim Legije iz Varšave u okviru 3. kola grupne faze Konferencijske lige.

Obzirom na to da su u prvom kolu upravo u Mostaru nakon nevjetovatnog preokreta savladali AZ Alkmaar, Zrinjski bi eventualnom pobjedom večeras, imao veliki razlog da se nada da može izboriti evropsko proljeće.

U prošlom kolu Zrinjski je poražen u Birminghamu od Aston Ville, ali je bh. predstavnik odigrao fenomenalnu utakmicu.

Predviđali su tada "stručnjaci" da će Aston Villa do vrha napuniti mrežu Zrinjskog, međutim naš predstavnik je "pao" u sudijskoj nadoknadi i da je bilo malo više sreće i koncentracije bod bi išao za Mostar.

Zrinjski je nakon dvije odigrane utakmice prvi na tabeli, ali sve četiri ekipe imaju po tri osvojena boda.

Oglasi

Zanimljivo je i to da uz Zrinjski ekipa AZ Alkmaara ima gol razliku 4:4, dok Legia i Aston Villa imaju gol razliku 3:3.

Ekipa iz Poljske je na papiru blagi favorit, ali obzirom na to kako igra Zrinjski, ne treba ih otpisivati.

Rendulić je uoči utakmice rekao kako želi pobjedu sa kojom bi zakomplikovao grupu.

"Imamo dobru situaciju, ali znamo da nas očekuje dobra utakmica, veoma su kvalitetna ekipa, iako nisu u nekoj pozitivnoj seriji. Očekujemo kvalitetnu igru i naš cilj je uvijek isti, idemo pobijediti. Nama je ovo sve ogroman bonus. Ako dobijemo zakomplikovat ćemo cijelu grupu to je i naš cilj", rekao je Rendulić i nastavio:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Tičinović je bolje, ima još problema, ali puno bolje je nego jučer, nadam se da će biti spreman. Legia je odlična ekipa i neki rezultati zavaravaju. Ekipa koja dobije Aston Villu sigurno da ima kvalitet. Ove posljednje utakmice nisu u pozitivnoj seriji, ali toga uvijek ima u sezoni, uspona i padova."

"U grupama nemate puno vremena za slavlje ni za tugovanje, utakmice idu jedna za drugom. Mi imamo tempo dvije utakmice u sedam dana. Bitno je da su svi igrači zdravi, ovo su utakmice gdje treba uživati, ali to ne znači da treba ići opušteno. U svakoj utakmici treba dati sve od sebe."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvak1905
IGRAJTE SRCEM BIJELI PLEMIĆI
1 0
plemic
AZ je bio veliki favorit, i englezi (na jedvite jade u nadoknadi), legija je "mala maca", europsko proljeće je pred nama. i nove odgode u domaćem prvenstvu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi